Daftar kata-kata bahasa Jawa dan terjemahannya dalam bahasa Indonesia, halaman 1

Kata bahasa Indonesia-Jawa, halaman 1.
Terjemahan kata bahasa Indonesia-Jawa

aba

préntah sarana swara; uni; swara;…

aba-aba

préntah nganggo swara

abad

wektu satus taun; jaman

abangan

wong islam nanging ora solat

abdi

batur; réwang

abon

lelawuhan saka daging disuwir-suwir banjur…

abrik

ngabul-abul; nggawe bosah-baseh

abu

awu

acar

lelawuhan saka timun dicencem cokak

acung

nyongataké driji

ada

katon; maujud; duwé; kadunungan

adat

adat

adik

yayi

adik ipar

adik ipé

adik sepupu

anaké paklik utawa bulik

adil

adil

adu

ngeluh

adu-adu

bola-bali wadul

aduan

seneng wadul

agak

semu; sathithik-sathithik

agama

agama

agar

amrih

agar-agar

gudir

agul-agul

andel-andel; pangandel-andel; gegedhug

ahad

ahad

ahli

pinter banget

ahli waris

wong sing nompo waris

air

air liur

iler

air mata

waspa

HomeSearchBookmarkShare